Background Image

Presentatie

Galerie Michelle Champetier
Lithografieën, gravures, seriegrafieën

Vanaf de start in 2002 is onze internetsite gewijd aan de grafiek van de XXe eeuw. In 5 talen (Frans, Engels, Italiaans, Spaans en Duits) biedt hij toegang tot meer dan . . . 30.000 pagina's. En nu willen wij hem nog verder uitbreiden. Nog voordat U kiest voor een bezoek aan onze internetsite in een van deze aangeboden talen, vinden de Nederlandse liefhebbers en verzamelaars van grafiek hier een korte presentatie van onze galerie in hun eigen taal. Wij wensen U allen van harte welkom en een plezierig bezoek.

Presentatie

Met een rijke ervaring van 25 jaar wijdt Michelle Champetier zich voornamelijk aan de promotie van de grafische kunsten (gravures, lithografieën, seriegrafieën), maar ook van tekeningen en multiples (sculptuur, keramiek) van kunstenaars van de XXe eeuw: 909 kunstenaars zijn momenteel met werken in de galerie vertegenwoordigd. Haar reputatie, haar competentie en haar goed gevoel voor een juiste prijs hebben haar in de staat gesteld om een belangrijke en trouwe klantenkring op te bouwen.

Op gelijke voet daarmee ontwikkelt Michelle Champetier haar courtage berekening, die gebaseerd is op zowel de professionele relaties die in de loop van de tijd zijn ontstaan als op een uitgebreide documentatie bestaande uit zeer talrijke wetenschappelijke catalogi, monografieën en veiling-catalogi van vele jaren. Deze site is bedoeld als een vitrine, een middel van toenadering tot haar cliënten en tegelijkertijd om een grotere bekendheid te krijgen. De namen van de navolgende rubrieken (in blauwe letters) corresponderen met die in engelse taal.


Werken in de Galerie

7666 werken worden momenteel voor verkoop aangeboden op onze site. Zij vertegenwoordigen een groep van 909 kunstenaars, waaronder de belangrijkste van de XX° eeuw: Picasso, Joan Miro, Georges Braque, Marc Chagall, Salvador Dali of Alberto Giacometti, maar ook Pierre Alechinsky, Arman, Hans Arp, Francis Bacon, Balthus, Miquel Barcelo, Hans Bellmer, Pierre Bonnard, Calder, Manuel Cargaleiro, César, Eduardo Chillida, Antoni Clavé, Jean Cocteau, Maurice Estève, Sonia Delaunay, Jean Dubuffet, Dufy, Max Ernst, Foujita, Hans Hartung, Stanley William Hayter, Wifredo Lam, Le Corbusier, Fernand Léger, Man Ray, Marino Marini, André Masson, Matisse, Roberto Matta, Henry Moore, Alicia Penalba, Arthur Luis Piza, Pierre Soulages, Arpad Szenes, Rufino Tamayo, Antoni Tapiès, Kees Van Dongen, Jacques Villon, Vuillard, Vasarely, Maria Elena Vieira da Silva, Zao Wou Ki. Elk van hen is niet slechts vertegenwoordigd met hun aangeboden werken (elk werk met afbeeldingen in verscheidene formaten en een precieze beschrijving), maar tevens - voor 488 van de 909 kunstenaars - verschillende aspecten die U een betere kijk op de kunstenaar geven (biografie, bibliographie, wetenschappelijke catalogi, gesproken woord, handgeschreven documenten, etc.)

Pic


Directe toegang (in het Engels) tot de kunstwerken :

Op elke pagina met een kunstwerk vindt U alle faciliteiten voor meer terzake doende informatie, of om -indien gewenst- eenvoudig met ons contact op te nemen. Ook vindt U twee meer gespecialiseerde rubrieken die uitsluitend recensies geven van de "Unieke werken" [Single works] (tekeningen, schilderijen, etc.) en de "Geïllustreerde boeken" [Illustrated books] (boeken, portfolio, etc.).

Image

Image

Image

Image

Image

Image


Nieuws van de maand

Elke twee maanden wordt onze site bijgewerkt. Bij die gelegenheid biedt onze site gewoonlijk tussen de 160 en 180 nieuwe werken aan (prenten, gravures, lithografieën, seriegrafieën, tekeningen, schilderijen, multiples, geïllustreerde boeken), en de werken die in de afgelopen 2 maanden verkocht zijn, worden dan uitgeschreven en opgenomen in de rubrieken "Zien en ontdekken" [See and discover] te vinden op de pagina's van de kunstenaars. De site wordt weer geactualiseerd op 02/05/2017.
Andere rubrieken

U zult ook talrijke andere rubrieken op onze site vinden. We geven U op elk daarvan een korte introductie :<br><br> * "Mijn persoonlijke keuze" [Coup de coeur] : Steeds als de site wordt bijgewerkt, schrijft Michelle Champetier een tekst over een werk van haar keuze.<br> * "Een blik op..." [A glance at...] : Onze galerie geeft een korte presentatie van 12 werken van een kunstenaar die wij U graag laten ontdekken, een kunstenaar, waarvan we zowel het werk als de ontwikkeling waarderen. Dit zijn uitnodigingen voor een ongewone kennismaking ! <br> * "Panelen" [Panels] : Elke 6 maanden organiseert onze galerie hier een virtuele expositie op twaalf blauwe panelen. <br> * "Mozaïeken" [Mosaic] : Een originele manier om werken te ontdekken die wij U aanbieden met een willekeurige klik van de muis. <br> * "Wetenschappelijke catalogi" [Complete works] : Hier vindt U de complete en steeds groeiende lijst van de wetenschappelijke catalogi die momenteel aanwezig zijn in de bibliotheek van onze galerie : een documentatie die gedurende vele jaren is opgebouwd, 328 referenties die we U ter beschikking stellen. (Iedere catalogus wordt beknopt gepresenteerd - momenteel alleen in de franse taal)
* "Glossaire" [Printing glossary] : De meesters van de grafiek-kunst gebruiken een groot aantal technieken die hier worden gepresenteerd (ets, aquatint, droge naald, burijn, houtsnede, etc.)
* "Aankoop" en "Taxatie & courtage" [Purchase and Valuation-brokerage] : Deze rubriek geeft U de gelegenheid precies te begrijpen wat wij zoeken en in welk kader wij eventueel koper zijn ; tevens geeft het inzicht in de positie aan van onze galerie terzake de taxatie van een werk in Uw bezit en van de courtage.
* "Salons & nieuws" [Exhibitions ans News] : Bij elke actualisering van de site, vindt U hier een bijgewerkt journaal van onze activiteiten (onze ontmoetingen, onze tentoonstellingsbezoeken, onze projecten, de ontwikkeling van onze site, etc.)
* "Contact" [Contact] : Hier vindt U de gegevens om met ons in contact te treden. Tevens zal de onderrubriek "verkoopvoorwaarden" [Terms of sale] U de gelegenheid bieden kennis te nemen van de gang van zaken bij de verwerving van een werk dat door onze galerie wordt aangeboden, evenals van de middelen die U ten dienste staan voor de verzending van dat werk.
En nu is het voldoende als U op een vlag klikt om op de daarmee corresponderende site in de taal van Uw keuze te komen.

Image

Image

Image

Image

Image

Image